Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به حواشی پهپاد سجاد، قطعی اینترنت در اغتشاشات اخیر واکنش نشان داد و از پرتاب ماهواره به فضا در روزهای آینده خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در بازدید از خبرگزاری برنا نسبت به حواشی پهپاد سجاد، قطعی اینترنت در اغتشاشات اخیر و برنامه‌های فضایی واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه سورپرایز پهپاد سجاد در عرصه بین‌المللی مورد توجه قرار گرفته، اقتصاد دیجیتال را نیاز آینده کشور در حوزه معیشتی و اقتصادی دانست و پهپاد سجاد را دستاورد بزرگی خواند.

آذری جهرمی همچنین با اشاره به قطعی اینترنت طی اغتشاشات اخیر، بیشترین خسارت را در حوزه کارهای کوچک و مشاغل خانگی دانست و از برآورد میزان خسارت وارده به استارت‌آپ‌ها و سایر مشاغل خبر داد.

وزیر ارتباطات همچنین از اطلاع‌رسانی جدیدی طی دو هفته آینده در حوزه فضایی خبر داد که مشروح این گفتگو را در ادامه می‌خوانیم:

چندی پیش سورپرایز ویژه‌ای در رابطه با راه‌اندازی پهپاد سجاد از سوی شما منتشر شد. این پهپاد تا چه میزان سبب رشد در حوزه تکنولوژی می‌شود و پیش‌بینی شما چیست؟

این پهپاد در هر صورت دستاورد مهمی در حوزه هوش مصنوعی و ارائه خدمت به مردم است. خدمات پست پهپادی زیر ساخت‌های مهمی نیاز دارد و بحث روز جامعه جهانی است که برای انتقال بسته‌های پستی در عرصه اقتصاد دیجیتال فعالیت می‌کند. یکسری کسب و کارها مبتنی بر این فرآیند شکل خواهد گرفت. بر این اساس از مدتی قبل برنامه‌ریزی کرده بودیم؛ از تدوین مقررات، استاندارد طراحی پهپادها، نوع ارائه خدمات تا چالش‌هایی که با آن مواجه هستیم را مورد بررسی قرار دادیم.

البته این دستاورد  برای برخی مناطق کشور قابلیت استفاده ندارد. حتی اگر ربات انسان‌نما هم درست کنیم در برخی فضاها قابلیت استفاده ندارد و باید یکسری تغییرات در شیوه‌های اجرایی داشته باشیم.

 اما گام اول دست‌یابی به فناوری است. در عرصه پهپادی مجموعه‌های دانش بنیان کشور کار کرده‌اند. در حوزه هوش مصنوعی هم خیلی از مجموعه‌ها فعالیت داشته‌اند. ما در مجموعه شرکت ملی پست قصد داشتیم تا بتوانیم با ادغام دستاوردهایی که جوانان‌مان داشتند به تراز بین‌المللی دست پیدا کنیم و این اتفاق هم رخ داد.

مزیت ما بر کاربردی کردن دستاورد این حوزه است. با استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی 2200 میلیارد تومان از خسارات ناحق سیل جلوگیری کردیم. از پرداخت پولی که باید از جیب مردم به ناحق هزینه می‌شد، جلوگیری کردیم. این قابلیت هوش مصنوعی است. آوردن خودران‌های هوشمند و پهپادها و... جزو حوزه‌هایی است که آینده ما را می‌سازد.

راه‌اندازی این خدمت پستی موافقان و مخالفان بسیاری داشت. تحلیل خودتان از موضع‌گیری مردم و منتقدین چیست؟  

معتقدم هر حوزه‌ای که تغییرات دارد ایجاد سوال می‌کند. طبیعتا شرایط جاری کشور و اتفاقاتی که رخ داده با این فضا تفاوت‌هایی دارد. شاید سطح انتظارات و نیازهای مردم با آنچه در لایه تکنولوژی پیش می‌رود تفاوت‌هایی داشته باشد.

انتقادات مختلفی وارد شد. این که آیا می‌توانست این دستاورد به عنوان سورپرایز مطرح شود یا نه؟ آیا مشکل مردم این است که خدمات پست هوشمند در کشور داشته باشیم در حالی که با موضوع اشتغال، بیکاری و معیشت مواجهیم؟

این‌ها انتقادات خوبی است و به این منتقدان هم پاسخ دادم. برخی هم به هر دستاوردی از سوی وزارت ارتباطات و دولت مطرح می‌شود حمله می‌کنند.

 پس از اعلام این خبر با انتقادات دلسوزانه، ابهامات و تخریب مواجه شدیم. به هر صورت کار کردن در فضای کشور ملزوماتی دارد. اصل مسئله این است که بدانیم اقتصاد تراز اول دنیا در آینده نه چندان دور اقتصاد دیجیتال است. اگر ما می‌خواهیم وضعیت معیشت، اشتغال و... را حل کنیم و اگر می‌خواهیم این کشور در تراز بین‌المللی باشد و اگر می‌خواهیم جایگاه انقلاب اسلامی در تراز اول دنیا باشد چاره‌ای نداریم جز سرمایه‌گذاری در حوزه اقتصاد دیجیتال که ارکان آن هوش مصنوعی، بیگ دیتا و... است.

به نظر من ارتباط اقتصاد دیجیتال با معیشت مردم در آینده کشور صد در صد است و این حوزه با زندگی مردم وابستگی مستقیم دارد. نخبگان و جوانان ما پیش برنده اقتصاد دیجیتال هستند و فعال‌سازی این اقتصاد ضرورت دارد. هر چند برخی به آن به عنوان فعالیت لوکس نگاه می‌کنند. از دید ما حوزه اقتصاد دیجیتال یک ضرورت است و برای آینده کشور و جوانان ما اهمیت دارد.

 فضای کشور ما چند صدایی است. برخی با دلسوزی حرف‌هایی زدند، برخی ابهام داشتند و برخی دیگر تخریب کردند. فضا ما این است که گوش شنوا داشته باشیم و حرف‌ها را بشنویم و مسیر پیشرفت کشور را با جدیت دنبال کنیم.

پهپاد سجاد در سطح بین‌المللی هم با واکنش‌هایی مواجه بود؟

طبیعتا کشورهای مختلف در مبحث اقتصاد دیجیتال کارهایی انجام می‌دهند و برای فعال‌سازی چنین ظرفیت‌هایی، برنامه‌ریزی‌هایی دارند. حمل و نقل بسته‌های پستی به وسیله پهپادهای پستی اهمیت زیادی دارد و امروزه دنیا به خودران هوشمند می‌پردازد. این‌ها ضلع‌هایی از اقتصاد دیجیتال در آینده دنیا هستند و زیر ساخت‌هایی است که باید تهیه شود.

در کشورهای مختلف این حوزه جذاب است. در حوزه بین‌المللی گزارش‌های مثبتی از این دستاورد به ما رسید. سفری به مالزی داشتیم و با وزیر مالزیایی همتای خود دیدار کردم. ایشان از این دستاورد به بزرگی یاد می‌کرد و در مجموع بازخوردهای خارجی خیلی خوب و مثبت بود.

از دستاوردهای حوزه فناوری ارتباطات نام بردید. طی سال جاری از ساخت ماهواره خبر دادید. برای پرتاب ماهواره به فضا چه اقداماتی در دستور کار است و چه کارهایی انجام داده اید؟

تا پایان امسال سه ماهواره ناهید، ظفر و پارس یک را باید به اتمام می‌رسانیم. ناهید به اتمام رسیده و منتظریم اعلام آمادگی در لایه پرتاب‌گر هستیم تا بتوانیم در مدار قرار بدهیم. ان‌شاءالله در رابطه با ادامه برنامه فضایی ظرف دو هفته آینده اطلاع‌رسانی جدیدی خواهیم کرد.

حضور شما در فضای مجازی پر رنگ است و با علاقه به کامنت‌های مردم هم پاسخ می‌دهید. برخی این را ناشی از جوانی شما می‌دانند و برخی دیگر ناشی از تفکرتان. دلیل شما برای فعالیت زیاد در این فضا چیست؟

فضای ارتباط‌گیری با مردم در عصر حاضر متفاوت شده و اینگونه نیست که نیابتی باشد و از طریق رسانه سنتی یا روزنامه با مردم صحبت کنید و یا به میان مردم بروید و با آنها ارتباط بگیرید. فضای مجازی فرصت بی‌نظیری به وجود آورده که مردم و مسئولین می‌توانند به‌طور مستقیم با یکدیگر در ارتباط باشند از نظرات هم مطلع شوند و بازخورد اقدامات خود را ببینند. جاهایی که خوب است را تقویت و جاهایی که اشکال دارد، رفع کنند. به نظر بخشی از این رویکرد به سن مدیران باز می‌گردد. مدیران جوان با این فضا آشنایی بیشتری داشته و اعتقاد دارند و از آن استفاده می‌کنند.

آقای جهرمی! قطعی اینترنت در اغتشاشات اخیر به برخی استارت آپ‌ها خسارت وارد کرده،  این خسارت چگونه جبران خواهد شد؟ آیا برنامه خاصی برای آن دارید؟

اولین گام این است که این خسارت‌ها برآورد شود. در حال برآورد این خسارات هستیم. حجم خسارات به خصوص در حوزه مشاغل خانگی و کارهای کوچک بالا بوده و این افراد بیشترین ضربه را خورده‌اند. نهادهای مربوطه این خسارت‌ها را استخراج می‌کنند و زمانی که نهایی شد آن را اعلام خواهیم کرد. بخش اعظم آن پیش رفته که به زودی اعلام خواهیم کرد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری برنا پهباد محمد جواد آذری جهرمی ماهواره ناهید قطعی اینترنت پهباد پستی سورپرایز وزیر خسارت قطعی اینترنت پرتاب ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۲۲۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟

به گفته رییس سازمان هواپیمایی کشوری در حال حاضر ۱۸۰ فروند هواپیمای عملیاتی در ایران وجود دارد؛ در حالی که خود او پیش از این گفته بود که با توجه به جمعیت فعلی کشور نیاز به ۵۵۰ فروند هواپیما داریم.

به گزارش اعتماد، سال گذشته قرار بود تعداد هواپیما‌ها به ۲۵۰ فروند برسد که این اتفاق نیفتاد. اما درباره آمار و ارقام هواپیما‌های فعال کشور نیز نظرات مختلفی وجود دارد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران در بخش تقاضا به گونه‌ای است که بلیت هواپیما حتی برای آن‌هایی که پولش را دارند به سختی پیدا می‌شود و بدون اتصال به شبکه دلالی پر قدرتی که ظاهرا کسی قرار نیست جلوی آن‌ها بایستد؛ خبری از بلیت نیست. ایرلاین‌ها به واسطه «قیمت گذاری دستوری» بلیت هواپیما با زیان انباشته فعالیت می‌کنند و تحریم‌ها کاری کرده که سوختگیری برای پرواز‌های بین‌المللی به سختی انجام شود و در پرواز‌های داخلی، با وجود تعداد زیاد فرودگاه‌های کشور، بسیاری از آن‌ها فعالیت خاصی ندارند، چون اصولا مسافری ندارند و ایرلاین خاصی حاضر به برقراری پرواز نیست.

فقط ۷ یا ۸ هواپیمای سرحال داریم!

در بخش عرضه، کارشناسان می‌گویند به غیر از ۳ هواپیمای ایرباس برجامی، ۱۳ فروندای‌تی‌آر و چند فروند ایرباس ۳۴۰ ماهان، کل ناوگان کشور باید بازیافت شود. «بازیافت» هواپیما بدین معنی است که بدنه هواپیما که از جنس آلومینیوم است به قطعات کوچک بریده شده و به کارخانه‌های مربوطه جهت ذوب و تبدیل به آلومینیوم نو شود. همچنین سایر قطعات اعم از سیم‌های مسی، قطعات فولادی، پلاستیک‌ها و... نیز تا جای ممکن بازسازی شوند.

کارشناسان حوزه هوانوردی می‌گویند حدود ۲۰ فروند هواپیمای مسافربری در کشور ارزش عملیاتی دارند که ۱۳ فروند آن توربوپراپ با ظرفیت ۷۰ نفر هستند که به دلیل نبود قطعات زمین‌گیر شده‌اند. می‌ماند ۷، ۸ فروند هواپیما که باید پرواز‌های داخلی و خارجی را به صورت همزمان انجام دهند که البته آن‌ها هم با کمبود قطعات مواجه هستند. به عبارت دیگر، در حالی که کشور‌های امارات، قطر و ترکیه در مجموع بالای هزار فروند هواپیمای سرحال دارند، تعداد هواپیما‌های قابل اتکای ایران ۷ یا ۸ فروند است و باقی هواپیما‌های کشور شدیدا فرسوده شده‌اند.

کاهش پرواز‌های داخلی

در بخش شاخص «نشست و برخاست» که میزان تردد هواپیما‌ها در فرودگاه‌ها را به تصویر می‌کشد نیز شرایط مشابهی طی سال ۱۴۰۱ حاکم بوده و البته بیشتر نشست و برخاست هواپیما‌ها به سمت پرواز‌های بین‌المللی رفته که عمدتا توسط «ایرلاین‌های خارجی» انجام می‌شود. به گفته وزارت راه و شهرسازی، میزان نشست و برخاست هواپیما در پرواز‌های داخلی در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ ریزش ۹ درصدی داشته و از ۳۰۵ پرواز به ۲۷۸ پرواز کاهش پیدا کرده است. در مقابل، نشست و برخاست‌ها در پرواز‌های بین‌المللی ۶۴ درصد رشد کرده است.

ریزش پرواز‌ها در دهه ۹۰

آمار‌های وزارت راه و شهرسازی به وضعیت شاخص‌های بخش هوانوردی در دهه ۹۰ نیز پرداخته که در نوع خود آمار‌های جالبی ارایه می‌کند و شاید بتوانیم پاسخ سوالی که ابتدای گزارش پرسیدیم را در این بخش بیابیم. تعداد نشست و برخاست در پرواز‌های داخلی در حالی طی سال ۱۴۰۱ به ۲۷۸ هزار فروند هواپیما رسیده که در سال ۱۳۹۶ یعنی بهترین عملکرد دهه ۹۰، این رقم ۳۹۶ هزار فروند بوده. در واقع مقایسه این دو رقم از یک کاهش ۲۵ درصدی خبر می‌دهد. در پرواز‌های بین المللی نیز این وضعیت تکرار شده است. بهترین عملکرد دهه ۹۰ در این شاخص مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۲۹ هزار فروند هواپیما نشست و برخاست داشته‌اند. اما در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۲۳ هزار فروند رسیده که ۲۱ درصد کاهش یافته است.

در شاخص اعزام و پذیرش مسافران داخلی نیز بهترین عملکرد برای سال ۹۶ است که ۴۴ میلیون و ۲۷۳ هزار نفر جابه‌جا شده‌اند. عددی که با کاهش ۲۸ درصدی به کمی بیش از ۳۲ میلیون نفر در سال ۱۴۰۱ رسیده است. در بخش مسافران خارجی این وضعیت بدتر است. بهترین عملکرد این بخش مربوط به سال ۱۳۹۳ است که ۴ میلیون و ۴۱۲ هزار نفر در پرواز‌های بین‌المللی اعزام و پذیرش شده‌اند و در سال ۱۴۰۱ با کاهش ۳۷ درصدی این عدد به ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار نفر رسیده است.

۵۰ هواپیمای وارداتی کجا هستند؟

در یکی- دو سال گذشته صنعت هوانوردی ایران با شدیدترین تحریم‌های ظالمانه علیه ایران روبرو بوده و در کنار آن قیمت‌گذاری دستوری بلیت هواپیما، بسیاری از ایرلاین‌ها را زیان‌ده کرده است. اما مثلا به جای مدیریت این شرایط که پیش از این به هنگام امضای برجام صورت گرفت؛ ادعا‌های عجیبی مانند «واردات ۵۰ هواپیما» در دو سال گذشته مطرح می‌شود و در کنار آن با طعنه به دولت قبلی گفته می‌شود که «این دولت به دنبال عکس یادگاری با هواپیمای برجامی نیست!»، اما واقعیت این است که صنعت هوایی ایران که تجربه اضافه شدن ۱۶ هواپیمای برجامی را در مدت دو سال و تاثیر آن را بر صنعت هوایی حس کرده، اثرات اضافه شدن ۵۰ یا ۶۰ فروند هواپیما در دو سال گذشته قاعدتا چیزی نیست که فعالان این صنعت و مردم نتوانند آن را حس کنند؛ بنابراین اینگونه اظهارات چندان درست به نظر نمی‌رسد.

نمای کلی صنعت هوانوردی ایران نشان می‌دهد که مدیریت هوانوردی در کنار توان رایزنی‌های مقتدرانه سیاسی در بالاترین سطح ممکن، نیازمند به کارگیری تخصص و علم است و دیر یا زود مجبور خواهیم شد بالاخره در برابر این قاعده سر تسلیم فرود آوریم.

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!
  • پرتاب ۴ ماهواره با یک موشک به مدار زمین
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • کره شمالی ماه گذشته یک موتور موشک با سوخت مایع را آزمایش کرد
  • ارزیابی نهایی خسارت آتش سوزی شفت از سوی متولیان بیمه
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است